Om os

Dantryk er en virksomhed med stolte traditioner. Vi er lokalt forankret i Hurup Thy - men - vi er på ingen måde lokalt begrænset. Med afdelinger jævnt fordelt over hele Danmark, er vi hele Danmarks trykkeri. Vi har fokus på de traditionelle metoder, men samtidig tør vi også se fremad. 

Vi favner ny teknologi, når den enten kan forbedre kvaliteten eller øge produktionshastigheden. Dantryk er dit trykkeri. 

Som enhver mindre by over det ganske land måtte Hurup også have sit eget bogtrykkeri og det startede Albert Andersen i 1909. Allerede året efter udkom det første nummer af Thylands Adressetidende, en husstandsomdelt avis der udsendtes gratis til egnens husstande en gang om ugen. Igennem de første mange år var trykkeriet og avisen nogenlunde lige vigtige, men senere fik avisen en større og større rolle. Omfanget og dermed omsætningen voksede og avisen, der senere kom til at hedde Thylands Avis, blev en vigtig del af forretningen.
I 1952 døde stifteren af firmaet og sønnen Hilmer Andersen tog over. Det varede dog kort, idet han døde allerede i 1959 og derefter drev hans enke firmaet videre indtil sønnen Jens Jørgen Andersen og hans kone Ruth kom hjem og tog over i 1971. De havde siden 1967 drevet et mindre bogtrykkeri i Nakskov.


FORMULARER

Efter hjemkomsten udviklede de stille og roligt produktionen af formularer i såvel sæt som endeløse baner og dette marked voksede støt i slutningen af halvfjerdserne og op igennem firserne. Det betød udvidelser, nybyggeri og maskininvesteringer i en lind strøm og det medførte tillige organisationsændringer i takt med udviklingen. Således blev Thylands Avis og firmaets satsafdeling omdannet til selvstændige selskaber.
I 1991 startede man et nyt generationsskifte og datteren Dorte Eriksen og sønnen Peter Andersen blev optaget i ejerkredsen. Formular-eventyret fortsatte til årtusindskiftet, men siden vendte udviklingen og formularerne blev færre og færre.


RINGEN SLUTTET

I 2001 afhændes Thylands Avis til De Bergske Blade og efterfølgende har Dantryk A/S overtaget en lang række virksomheder, såvel formulartrykkerier som traditionelle offsettrykkerier og i dag tilbyder Dantryk A/S alle former for tryksager lige fra visitkort til brochurer og bøger og i formularafdelingen produceres fortsat både sæt og endeløse baner samt millioner af laserark til danske virksomheder. Virksomheden beskæftiger i alt cirka 45 medarbejdere i Hurup, Randers og Fredericia.
Dantryk A/S drives af søskendeparret Dorte Eriksen og Peter Andersen, som er fjerde generation i den familieejede virksomhed.


DANTRYKS HISTORIE I ÅRSTAL 

1909   Albert Andersens Bogtrykkeri starter i Jernbanegade i Hurup.
1910 Thylands Adresse-Avis starter og trykkeriet flytter til Ny Refsvej.
1923 Trykkeriet flytter til Bredgade 9 i Hurup.
1941 Tilbygning opføres ved Bredgade 9, Hurup.
1967 Dantryk starter, Havnegade 36, Nakskov.
1971 Dantryk flytter til Hurup og fusionerer med Albert Andersens Bogtrykkeri
1974 Nyt trykkeri opføres på Industrivej 9, Hurup
1981 Der opføres tilbygning på Industrivej 9.
1983 Første maskine til endeløse baner købes.
1984 Yderligere to maskiner til endeløse baner købes.
1992 Industrivej 16 købes.
1994 Anden tilbygning opføres på Industrivej 9.
1996 To haller på Nørre Allé 41 købes og produktionen af endeløse baner flyttes hertil.
1998 Tredje tilbygning opføres på Industrivej 9.
1999 Bygning til papirlager opføres på Industrivej 16. Thylands Avis sælges.
2000 Schjølin Tryk A/S, København købes.
2002 Den sidste plads på Industrivej 9 udnyttes med en ny hal.
2003 Thy Bogtryk A/S, Hvidbjerg købes og flyttes til Hurup.
2004 To haller til arktryk og endeløse baner opføres på Industrivej 16. Nørre Allé 41 sælges og 4 rotationer til endeløse baner flyttes til Industrivej 16
2006 Koldby Bogtrykkeri I/S købes og flyttes til Hurup.
Halvdelen af aktiekapitalen i Merco Print A/S, Birkerød, købes.
2008 Wadmann Grafisk A/S, Thisted, købes og flyttes til Hurup.
2009   Overtagelse af maskine og produktion fra Intermail Graphic, Kastrup.
2012   Dantryk opkøber DG Form
2015 Merco Print Digital indtræder i Dantryk.
2021 Overtagelse af 2R Grafisk
2021 Sammenlæggelse af 2R og MPD samles i Randers
2021 Mercoprint og Dantryk adskilles
2021 Dantryk overtager Mercoprint i Fredericia

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok